Blog

De mooiste dag van je leven beleef je op Ibiza

18 oktober 2018

De mooiste dag van je leven beleef je op Ibiza

Past een relaxte sfeer, een zonnetje en het strand helemaal bij jullie? Dan is trouwen op Ibiza het beste wat je kunt doen! 

Waarom op Ibiza trouwen? 

Een trouwdag van jezelf maak je meestal maar een keer mee. Reden te meer om er alle aandacht aan te besteden. Waar voel jij je helemaal in je element? Hou je van een relaxt sfeertje? Is jouw dag pas oké als het mooi weer is? Dan wil je toch geen regen en kou tijdens je bruiloft? Op Ibiza hoef je daar niet bang voor te zijn. Het is daar altijd heerlijk weer. Daarnaast heerst er op het eiland altijd een soort relaxte en feestelijke sfeer. Wie je ook bent, Ibiza is fantastisch om te trouwen. Het eiland is heel veelzijdig, dus het is niet gezegd dat je op het strand trouwt. Je kunt ook kiezen voor een landelijk sfeertje en trouwen midden tussen de fruitbomen. 

Trouwen in een kerkje

Of je nu heel gelovig bent of niet, een ceremonie in een kerkje is echt een aanrader. Er zijn diverse schattige witgekalkte kerkjes te vinden op Ibiza. Heel mooi is het kerkje op het eiland Es Cubells. Het is wel belangrijk om te informeren welke talen de priester beheerst. Heel veel priesters spreken namelijk alleen Spaans en wellicht begrijpen jullie daar niet heel veel van. Er zijn genoeg priesters die het in het Engels kunnen, dus daar zou je dan even naar moeten informeren. Wat het ceremoniële gedeelte betreft heb je heel veel keus. Of je nu romantisch of op en top zomers wilt, het kan allemaal. Misschien is het handig om te kiezen voor een locatie waar je direct kunt overnachten. 

Even praktisch

Trouwen op Ibiza doe je niet zomaar. Er moet natuurlijk best wat geregeld worden. Denk van te voren goed na over wat jullie belangrijk vinden. Welke tijd is bijvoorbeeld het meest geschikt om te trouwen? De winter of juist de lente? Het kan natuurlijk dat jullie nergens meer van genieten dan van hoge temperaturen, maar in juli en augustus kan het wel heel erg warm worden op het eiland. Het is ook de vraag of al jullie gasten dat zo prettig vinden. Dankzij het Mediterraanse klimaat zijn de winters zacht. De meest ideale trouwmaanden zijn toch wel mei, juni, september en oktober. Tickets en hotels zijn in deze maanden ook een stukje goedkoper dan in het hoogseizoen. Nu we het toch over geld hebben, je maakt ook op Ibiza de bruiloft net zo duur als je zelf wilt. Het eten is bijvoorbeeld best heel goedkoop en qua overnachtingen bepaal je ook zelf hoe duur en luxe je het wilt. Trouwen op Ibiza, dat kan niet anders of het wordt een groot feest!