Portfolio

engagement D&V

27 maart 2019

Blog van Girls of Honour:

 

INSPIRATIE: 7 IDEEËN VOOR EEN FANTASTISCH HUWELIJKSAANZOEK:

 

Intiem en klein

 

Bij jullie thuis...

 

Ben je niet van het groots uitpakken en houd je van kleine en subtiele verrassingen? Susan deed een aanzoek bij haar thuis, zonder de grote poespas. Ze had met Scrabbleletters de ‘big question’ in de woonkamer gelegd en toen was het wachten totdat haar lief, Anke, thuis zou komen. Het aanzoek verliep alleen niet geheel volgens plan… hoe het verder ging lees je in de blog: ‘Zij trouwt met haar: liefdesverhalen van twee bruiden’.

Maak gebruik van kaarsen!

Candles are the answer! Of nee, dat je lief ‘ja’ zegt natuurlijk. Maar een pad van kaarsjes is wel heel romantisch! Schrijf aanwijzingen op kaartjes, zodat hij/zij bij thuiskomst direct naar de plek waar jij hem of haar opwacht geleid wordt.

 

Avontuurlijk en doordacht

 

Jullie eerste ontmoeting...

 

Neem je lief mee op pad en bezoek een aantal plaatsen/plekken die iets voor jullie betekenen. De plek waar hij/zij geboren is bijvoorbeeld. Of waar hij/zij gestudeerd heeft, de plek waar je elkaar ontmoet hebt, het eetcafé waar jullie graag lunchen, noem maar op. En dan op de laatste bestemming staat er met grote letters ‘Wil je met me trouwen?’ op de muur geschilderd. Of ligt er, goed zichtbaar op een tafeltje tussen de wilde bloemen, een doosje met een ring te wachten en stel je zelf de vraag na een voorbereide, emotionele speech.

De boswandeling

Schakel een vriend of vriendin in, die je lover mee op pad neemt. Gezellig wandelen in het bos, denkt ze/hij. Maar niets is minder waar! Je lief wordt nietsvermoedend door de ingeschakelde vriend(in) in de richting van de afgesproken plek gestuurd, waar jij met de ring in je handen staat te wachten. 100% zeker weten dat de liefde van je leven compleet verrast en ondersteboven is!

Een fotoshoot

Geef een fotoshoot cadeau onder het mom van; ik weet dat jij daar heel gelukkig van wordt, dus laten we dat gewoon een keer doen. Wat jouw vriend(in) niet weet en niet verwacht, is dat jij de hele tijd de ring in je zak hebt en tijdens de shoot zomaar op je knieën gaat! En het mooie? Alles wordt van begin tot eind volledig vastgelegd door de fotograaf die er toch al bij was en de locatie ziet er ook nog eens fantastisch uit, want die is van te voren al gestyled. Handig! En je hebt natuurlijk een fantastisch tastbaar aandenken.

 

Gestylde locatie

Wist je dat je gewoon een bedrijf kunt inhuren om de locatie die jij in gedachten hebt helemaal te stylen zoals bijvoorbeeld op de foto’s (de leveranciers van deze shoot vind je onderaan de blog)? Freaking awesome toch?! Vergeet niet de fotograaf die het bijzondere moment kan vastleggen. Heb je direct een fantastische foto voor op de trouwkaart!

 

Met familie

 

Tijdens het familieweekend...

 

Zijn jullie echte familiemensen? Hoe mooi is het dan om je familie bij het huwelijksaanzoek te betrekken en er bij te laten zijn? Tijdens het jaarlijkse dineetje bijvoorbeeld, of op familieweekend. Stel familieleden op de hoogte, zodat je vriend(in) de enige is die van niets weet. Of juist niet en blaas iedereen met je waanzinnige huwelijksaanzoek van de sokken. Durf jij het aan?

Verassingsfeestje 

Nog een fantastisch idee om direct het heugelijk nieuws met familie te vieren; huur een bootje en vaar gezellig met z’n tweeën naar een eilandje, waar een gestylde picknick voor jullie klaar ligt. Heerlijke broodjes, met lekkere kaasjes en verrukkelijke wijn. Op dat moment stel je natuurlijk de grote vraag en wanneer jullie terug varen naar het vaste land, stralend met rode wangetjes van opwinding (en de wijn), staan al jullie familie en vrienden jullie op te wachten. Klaar om te proosten op jullie verloving!

Out of the box

Bij een out of the box huwelijksaanzoek denk ik toch echt aan bovenop de Eiffeltoren, of in middenin de bergen in Oostenrijk terwijl de zon net ondergaat. Of je hebt even geregeld dat je tijdens het concert van Coldplay op het podium mag en voor 10.000 man de liefde van je leven ten huwelijk vraagt. Of Chris Martin zingt persoonlijk een ballet voor jullie terwijl jij op de knieën gaat. Oh, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je snapt het punt wel. Dat is voor mij echt out of the box!

 

Huwelijksaanzoek: niets is fout

 

Hoe je jouw liefde van je leven ook ten huwelijk vraagt, onthoud: niets is fout! Het ene aanzoek is niet beter dan het andere en laat je vooral niet leiden door wat andere mensen hebben gedaan of je doen laten geloven. Ga jezelf niet in onmogelijke bochten wringen omdat ‘het zo hoort’. Doe waar jij je prettig bij voelt en wat bij jullie als stel goed past. Houd je hieraan en gegarandeerd dat het huwelijksaanzoek onvergetelijk wordt. Good luck!

 

Leveranciers van deze foto’s bij deze blog:

 

Photography: Leonne Photography
Styling: Nikki de Lang Weddings & Events
Flowers: Suus Bloemenmeer
Jewelry: Bobini Roots
MUAH: Esther van ’t Zelfde